NGM: pályázat jelent meg munkaerőpiaci szolgáltatások támogatására

Nem állami szervezetek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása címmel új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, civil és nonprofit szervezetek 6 milliárd forintra pályázhatnak – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára csütörtökön.

A felhívás célja, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) által megvalósított munkaerőpiaci programokon belül nyújtott szolgáltatásokat, támogatásokat kiegészítse civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal – tájékoztatta az MTI-t az államtitkár.
Az NFSZ által nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatások nem minden esetben tudnak a speciális, hátrányos helyzetű célcsoportok tagjainak személyre szabott segítséget nyújtani, illetve minden munkanélküli vagy inaktív személyt elérni. Ezért van szükség a nem állami szervezetek által nyújtott szolgáltatásokra is.
A felhívás célcsoportját a regisztrált álláskeresők, a nyilvántartott közvetítést, illetve szolgáltatást kérők, valamint az inaktívak alkotják.
A program megvalósítására 36 hónap áll rendelkezésre. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 80 és 888 millió forint között lehet, a támogatási kérelmeket március 10-től lehet beadni – ismertette az államtitkár.

 

Kategóriák: Cégvezetés

Tagek: ,