Emberi áron érkezik a Tesla Model 3

A Tesla Model 3-nak nem csak az ára, de a bemutatásának ideje sem titok már, és úgy tűnik, hogy már egy kisebb lakás árából is megvehető. 

Tegnapra is jutott egy Tesla hír, és mára sem maradunk az elektromos autót gyártó cégről szóló infók nélkül, ami ezúttal a Tesla Model 3-ra vonatkozik. Egyrészt bejelentésre került, hogy március 31-én mutatkozik be a modell, másrészt már azt is tudni, hogy 35.000 dollárért lesz majd elérhető, ami napi árfolyamon számolva 9,7 millió forint, és ez igazából nem több, mint mondjuk egy alig felcicomázott Ford Mondeo kombi, a Titanium kategóriából. A különbség az, hogy a Tesla autóját talán megvenni drága, de onnantól szinte fillérekért üzemeltethető, hiszen a kopó-forgó alkatrészek hiánya lényegesen olcsóbbá teszi az üzemeltetést, és az áram is töredéke a fosszilis üzemanyagokénak.

tesla model akarmi

A Tesla Model 3-ról azt is elárulta a cég vezérigazgatója és alapítója, hogy egyrészt egyszerűbb lesz a gyártása, másrészt könnyebb a súlya (a Model S-hez képest), ami azt jelenti, hogy kevesebb energia kell majd a mozgatásához, ami jó hatással van a hatótávolságára. Elon Musk nem kevés büszkeséggel azt is elmondta, hogy a Model S-ből többet adtak el Svájcban, mint a S-Class Merciből, hetes BMW-ből, Porsche Panamerából, valamint Audi A8-ból. Németországban a negyedik negyedévben a Model S megelőzte a Porsche Panamerát, szóval megy a szekér, ami nem is csoda, hiszen két olyan országról van szó, ahol az embereknek az anyagi lehetőségeik is sokkal jobban megvannak a környezettudatos autózáshoz, mint Európa szerencsétlenebb részeiben (mondjuk itthon).

Kategóriák: Technológia

Tagek: ,,