A Tesla gyártja az autóipar iPhone-ját?

Két nap alatt kilenc milliárd dollárnyi megrendelést gyűjtött be a Tesla egy újfajta alutóeladási stratégiát bevezetve a piacra. Ennek köszönhetően a rendeteg előrendelésből eddig 200 millió dollár már be is folyt a kasszáikba. A kereskedések előtt pedig az autóiparban talán még sosem látott sorok kígyóztak, amelyeket talán csak az Apple aktuális okostelefonjainak megjelenése előtt lehet látni az iPhone értékesítési pontjainak bejárata előtt.

A konstrukció lényege egyébként, hogy a 35 000 dolláros Tesla Modell 3 megrendeléséhez mostmindössze egy 1000 dolláros foglalót kell leszurkolni. Az egy töltéssel minimum 215 mérföldet (346km) megtenni képes kocsi várhatóan 2017 végére érkezik meg a garázsokba.

Ez pedig nem csupán egyszerű pénzügyi sikersztori, hiszen a Tesla az elmúlt két napban kétszer annyi megrendelést gyűjtött be mint az eddig eladott összes autójának száma. Ez valószínűleg az elektromos autók piacát is jelentősen felrázza, talán azt is elérve, hogy a nagy gyártók új fokozatba kapcsoljanak. Ezek a Teslák ugyanis legkésőbb 2017-ben elkezdik elárasztani az utcákat, míg a tradícionális gyártók két-három évvel későbbre ígérik az elektromos “Teslaverőik” megjelenését, ami azt jelenti, hogy egy már megnyert piacot kell majd visszahódítaniuk majd Elon Musk flottájától.

Kategóriák: Technológia

Tagek: ,,,